U povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i ove godine čelnici Grada Samobora pozvali su predstavnike i zapovjednike naše Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice grada Samobora i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi nam čestitali naš dan i zahvalili na svemu što činimo za sigurnost građana i njihove imovine u svim situacijama kada to zatreba.

4. svibnja, zamjenik gradonačelnika g. Željko Stanec, pročelnici g. Hrvoje Frankić i g. Željko Radovanić te viši savjetnik za vatrogastvo g. Krunoslav Znika, došli su u nove prostorije u zgradi JVP Grada Samobora, svi redom su, nakon čestitki, naglasili i pohvalili rad vatrogasaca i iznimno dobru uzajamnu suradnju.

Zamjenik gradonačelnika g. Željko Stanec izrazio je želju i nadu kako će se ta suradnja nastaviti i dalje, bez obzira na ishod predstojećih lokalnih izbora, jer su samoborski vatrogasci u svim segmentima svoga rada opravdali gradska ulaganja.

Potvrdio je to i pročelnik g. Željko Radovanić, koji je napomenuo kako je u proteklih osam godina u samoborsko vatrogastvo uloženo više od 18 milijuna kuna, a sustavno opremanje za potrebe vatrogasaca nastavit će se i dalje.

U ime svih vatrogasaca gradskim čelnicima zahvalili su zapovjednik JVP-a i zapovjednik VZG-a Samobor g. Mladen Žitković, predsjednik VZG-a Samobor g. Željko Koščica, tajnik g. Renato Hribar te g. Marijan Telišman u ime dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Samobora.

Predstavnici vatrogasaca predstavili su i svoje daljnje aktivnosti, posebno za svibanj, mjesec zaštite od požara, te se pohvalili i izdanjem prigodne monografije, koja iz tiska izlazi za desetak dana, a iz koje će o gotovo dva stoljeća dugoj povijesti vatrogastva u Samoboru više moći doznati i samoborska javnost.

Više na  www.gradsamobor.hr