Vatrogasna zajednica grada Samobora, pod čijim okriljem djeluje 19 Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora, održala je u petak, 22.travnja, u restoranu hotela Lavica, izvještajnu skupštinu. Predsjednik Zajednice, Željko Koščica istaknuo je kako su samoborski vatrogasci u protekloj godini imali jako puno posla, no dodao je kako su jako složni pa sve intervencije uspješno odrade.

“Vatrogascima je jako važna edukacija, preventiva i oprema pa ćemo na tome i dalje raditi.Ove godine bi se Javna vatrogasna postrojba preseliti u nove prostore, Vatrogasna zajednica već je dobila prostore u nekadašnjoj vojarni, a u planu je i nabava nekoliko novih vozila. Vjerujem da ćemo u našoj namjeri da sačuvamo građane i imovinu uspjeti i u narednom razdoblju” – rekao je Željko Koščica.

O tome koliko su i koje sve vrste intervencija u prošloj godini vatrogasci odradili govorio je zapovjednik Mladen Žitković. “Tijekom 2015. godine odrađena je 341 vatrogasna intervencija. JVP Grada Samobora odradila je 239 intervencija, a Dobrovoljna vatrogasna društva 132 intervencije. Zabilježena su 102 požara, 188 tehničkih intervencija na objektima, otvorenom prostoru, prometnicama, 40 izvida te 11 osiguranja. Vrlo važnu ulogu vatrogasci su u protekloj godini imali u pomaganju građanima tijekom saniranja posljedica nastalih uslijed bujičnih poplava na samoborskom području. Zbog poplava intervenirali smo preko 90 puta” – rekao je Mladen Žitković.

Od gostiju na izvještajnoj skupštini nazočili su predstavnici Grada, PP Samobor, Gorske službe spašavanja te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Brežica te s područja gradova Zagrebačke županije.

Druženje vatrogasaca nastavilo se i nakon službenog djela Skupštine, no ono nije moglo mirno proći, jer je zapovijednik Javne vatrogasne postrojbe, Mladen Žitković primio poziv u pomoć, a vezano za požar koji je izbio uslijed teškog sudara u Svetoj Nedelji, u kojem je život izgubio motociklist.

Samoborski vatrogasci su odmah krenuli na intervenciju, no nije bilo potrebe za njihovim djelovanjem, jer su požar već bili ugasili vatrogasci DVD-a Sveta Nedelja.
Više na: radiosamobor.hr