Vatrogasna zajednica grada Samobora, pod čijim okriljem djeluje 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava, održala je u petak, 21.travnja, u restoranu hotela Lavica, 88. izvještajno izbornu godišnju skupštinu. Predsjednik Zajednice, Željko Koščica istaknuo je kako su samoborski vatrogasci u protekloj godini imali jako puno posla, no dodao je kako su jako složni pa sve intervencije uspješno odrade.

Promjena na čelu zajednice kneće biti jer je novi mandat dobio g. Željko Koščica kao predsjednik te g. Mladen Žitković kao zapovjednik.

Dodjeljena su i priznanja DVD-u Otok i DVD-u Bregana za uspjehe njihovih A i B ekipa te gradonačelniku g.Kreši Beljaku koji je obećao da će se potpora vatrogastvu nastaviti. Kako je rečeno na skupštini, u zadnje 3 godine u vatrogastvo na području Grada uloženo je više od 10 milijuna kuna.

Vatrogasna zajednica Grada Samobora okuplja 1101 muškog vatrogasca i 317 žena od toga 294 operativnih vatrogasaca. U prošloj godini imali smo ukupno 212 intervencija od čega se u 61 slučaju radilo o požaru, a ostalo su u većini bile tehničke intervencije.

Od gostiju na skupštini nazočili su: gradonačelnik g. Krešo Beljak,  pročelnici g. Hrvoje  Frankić i g. Željko Radovanić, viši savjetnik za vatrogastvo g. Krunoslav Znika, viša stručna suradnica za odnose sa javnošću Petra Aralica, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije g. Slavko Povrlišek, Udruga branitelja, Hrvatska Gorka služba spašavanja te predstavnik Gasilske Zveze Brežice te vatrogasne zajednice: Jastrebarsko, Dugo Selo, Klinča Sela, Ivanić Grad, Vrbovec i Pisarovina.