U Samoboru je 18. rujna 2022. godine u Parku domovinske zahvalnosti svečano obilježen Dan branitelja grada Samobora i 31. godišnjica mobilizacije 151. samoborske brigade Hrvatske vojske.

Dan branitelja grada Samobora proglašen je 18. rujna kako bi se odala počast i trajna zahvala svim braniteljima s područja Samobora i Svete Nedelje koji su svoje živote, zdravlje i mladost dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. U Domovinskom ratu sudjelovalo je oko 7 500 branitelja s ovog područja koji su dali velik obol obrani naše Domovine. Njih 62-oje dalo je za slobodu i mir svoje živote. Svima njima u čast i trajnu zahvalu obilježava se Dan branitelja grada Samobora.

Svečanost u Parku domovinske zahvalnosti počela je hrvatskom himnom koju su otpjevale članice Vokalnog ansambla “Singrlice ”, a potom je minutom tišine odana počast samoborskim i svetonedeljskim braniteljima koji više nisu s nama. Uslijedilo je čitanje njihovih imena i prigodna molitva koju je vodio samoborski župnik prečasni, Ivica Cik.

U čast braniteljima koji su živote položili na oltar Domovine ispred Vatrogasne zajednice grada Samobor svijeće su zapalili zapovjednik i tajnik zajednice.

Na kraju svečanosti koju je vodio Mislav Maroević svi okupljeni krenuli su u mimohodu prema Centru za mlade Bunker, gdje je održano druženje uz prigodan domjenak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)