Gradsko natjecanje VZG Samobor, Klokočevac

Gradsko natjecanje VZG Samobor, Klokočevac

U Klokočevcu je u nedjelju, 9. lipnja, održano gradsko vatrogasno natjecanje, u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Samobora, a domaćin natjecanja ove je godine bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Klokočevac.

Na natjecanju je sudjelovalo 21 natjecateljskih odjeljenja s ukupno 210 natjecatelja – 90 odraslih i 120 djece, u pet kategorija (Muški A, Žene A, Muški B, Mladež muška i djeca muška i ženska od 6 do 12 godina).

Natjecanje je pratilo 16 sudaca i 20 “tehničkih” osoba, zaduženih za poslove pripreme i provođenja natjecanja. Unatoč visokoj dnevnoj temperaturi, sve su se ekipe srčano borile i postigle dobre rezultate, uz glasno navijanje mnogobrojnih posjetitelja i roditelja.

Na svečanosti zatvaranja, koja je održana po završetku natjecanja, postrojavanja i nakon prijavka zapovjednika Mladena Žitkovića zamjeniku gradonačelnika Željku Stancu, svima su podijeljena priznanja za sudjelovanje, a najbolji natjecatelji u svoje su vitrine ponijeli zaslužene pehare i medalje.

Ekipe koje su osvojile prva tri mjesta u kategorijama djece i mladeži stekle su i pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju, koje će se održati kasnije ove godine.

Sve natjecatelje, voditelje ekipa, suce, tehničko osoblje i gledatelje u ime Grada Samobora pozdravio je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih ekipa, a posebno onih najmlađih. Sve natjecatelje i goste pozdravio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica.

Na kraju su brojne pohvale upućene i Povjerenstvu za natjecanje VZG Samobor i domaćinima iz DVD-a Klokočevac, čiji su članovi uspješno obavili sve poslove oko pripreme i provođenja natjecanja.

Najuspješniji u izvođenju vježbi bili su, redom, u kategoriji Muški A – DVD Otok, DVD Galgovo i DVD Molvice, u kategoriji Muški B – DVD Bregana, DVD Petkov Breg i DVD Rude, u kategoriji Mladež muška od 12 do 16 godina – DVD Pavučnjak, DVD Bobovica i DVD Grdanjci, u kategoriji Djeca muška od 6 do 12 godina – DVD Galgovo, DVD Molvice i DVD Grdanjci, a u kategoriji Djeca ženska od 6 do 12 godina pobjedu su odnijele djevojčice iz DVD-a Bobovica, dok su druge bile članice DVD-a Grdanjci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)