U subotu, 20. listopada 2018. godine, prisustvovali smo odavanjem počasti poginulim braniteljima. Park domovinske zahvalnosti i spomenik našim poginulim braniteljima već niz godina su prvo mjesto na kojem se na Dan grada Samobora okupe gradski čelnici, obitelji, rodbina, prijatelji i suborci naših heroja, predstavnici i članovi braniteljskih udruga te delegacije gradova prijatelja, kako bi, uz dužnu počast, sa zahvalnošću i pijetetom položili cvijeće i upalili svijeće za živote dane za slobodu Samobora i domovine Hrvatske. 

Svečanost su ove godine, uz Samoborsku narodnu gardu, uveličale i povijesne postrojbe iz 15 gradova i mjesta iz cijele Hrvatske, koje su u Samobor došle na poziv naše garde, koja ove godine slavi svoju 170. obljetnicu. 

Svima u čast ispucani su plotuni iz starih kubura i pušaka koje su izveli članovi nekoliko povijesnih postrojbi, glazbeni dio pripao je članovima našeg HPD-a Jeka, pod vodstvom Maksimilijana Borića, a prigodnu molitvu je s okupljenima podijelio vlč. Davor Štuljan. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)