Vatrogasna zajednica grada Samobora na prigodnoj je svečanosti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi sinoć organizirala podjelu diploma o stjecanju zvanja vatrogasac za polaznike koji su uspješno završili osposobljavanje.

Osposobljavanje je započelo 27. rujna prošle godine, ukupno je trajalo 74 nastavna sata, od kojih su 34 sata bila teorijska nastava, a 40 sati praktične vježbe. Za osposobljavanje je bio prijavljen 41 kandidat, pravo pristupa na usmeni ispit imalo je njih 29, a uspješno ga je položilo 27 kandidata.

Teorijska nastava održavana je u vatrogasnim domovima DVD-a Bobovica i DVD Galgovo, a praktične vježbe u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Provodili su ih predavači Dubravko Golubić, Nevenko Barković, Toni Matijašić, Ivica Rešetar i Mladen Žitković.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Mladen Žitković polaznicima osposobljavanja, sada mladim vatrogascima, čestitao je na trudu i zalaganju koji su pokazali tijekom osposobljavanja, sa željom da stečena znanja na osposobljavanju primijene na vatrogasnim intervencijama, pomažući ljudima u nevolji, što je i glavna zadaća vatrogasnog poziva.

Predsjednik samoborske vatrogasne zajednice Željko Koščica u svom pozdravnom govoru istaknuo je važnost kontinuiranog osposobljavanja i pomlađivanja u vatrogasnoj organizaciji, bez koje nama njezine opstojnosti.

Hrvoje Frankić je sve pozdravio uime gradonačelnice Samobora te izrazio zadovoljstvo što je ovoliki broj mladih ljudi sudjelovao u osposobljavanju i uspješno ga završio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)