U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora u podne je potpisan ugovor o nabavi vatrogasnog vozila za samoborske profesionalne vatrogasce. Riječ je o novoj vatrogasnoj auto cisterni za gašenje požara zapremnine 5 i pol tisuća litara vode i 500 litara pjenila u vrijednosti od milijun i 870 tisuća kuna s PDV-om. Ugovor su potpisali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i direktor poduzeća Flammifer Goran Žugec.

Novo vozilo bit će jedno od najmodernijih za gašenje požara u Hrvatskoj, a proizvedeno će biti u Ozlju te vatrogascima isporučeno u roku od 6 mjeseci.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković zahvalio je Gradu Samoboru na novom ulaganju u vatrogastvo naglasivši da će novo vozilo pomoći vatrogascima da budu još spremniji za sve buduće izazove. “Nabavom novog vozila ćemo povećati našu operativnost te ćemo sigurnije i kvalitetnije obavljati sve svoje zadaće” – rekao je zapovjednik JVP Grada Samobora, Mladen Žitković.

Direktor poduzeća Flammifer Goran Žugec rekao je kako je potpisivanje ovog ugovora velika stvar za Samobor, vatrogasce, ali i hrvatsku tvrtku Flammifer iz Ozlja koja proizvodi
vatrogasna vozila. Vidjet ćemo se za 6 mjeseci prilikom primopredaje vozila i pokazati jedno od najmodernijih vozila za gašenje požara u Hrvatskoj” – rekao je Goran Žugec.

“Ovo je nastavak ulaganja u vatrogastvo u Samoboru te u zaštitu imovine i ljudi. Nabavili smo niz vozila i za Dobrovoljna vatrogasna društva rekao je Željko Stanec i zahvalio predsjedniku Vatrogasne zajednice grada Samobora koji je potencirao nabavku tih vozila. Stanec je rekao i kako je ponosan na profesionalne vatrogasce u Samobor kojima zapovijeda Mladen Žitković. “Vatrogasci su nizom aktivnosti pokazali, ne samo u slučaju požara, već i elementarnih nepogoda da su uvijek prvi kad treba pomoći”- rekao je Željko Stanec te izrazio zadovoljstvo što će vozilo biti proizvedeno u Hrvatskoj.

www.radiosamobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)