Grad Samobor ulaže više od 5 milijuna kuna u opremu vatrogasaca i vozila

U ovoj će godini Grad Samobor izdvojiti 915.000,00 kuna za obavljanje vatrogasne djelatnosti u dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici grada Samobora.

Osim toga, Grad će uložiti i pola milijuna kuna u vatrogasnu opremu, za što se do sad iz proračuna izdvajalo 210.000,00 kuna te je riječ o značajnom povećanju od 150 %.

Što se dodatnih ulaganja tiče, najznačajnija u 2021. bit će svakako nabava nove vatrogasne autocisterne vrijedne gotovo 2 milijuna kuna za Javnu vatrogasnu postrojbu grada Samobora te navalnog šumskog vozila za DVD Rude ukupno vrijednog 1,5 milijuna kuna, a za što su sredstva djelomično osigurana još u 2020.godini.  

Novo kombi vozilo vrijedno 250.000,00 kuna nabavljeno je i za DVD Klokočevac, a isto će biti uručeno ove godine.

„O opremljenosti i operativnoj spremnosti samoborskih vatrogasaca govori konstantan angažman na dislokacijama na područjima ugroženima potresom, ali i velika humanost iskazana u akcijama prikupljanja pomoći. Grad Samobor prepoznaje njihove potrebe te ulaže značajna sredstva kako bi im omogućio što kvalitetnije uvjete za rad.“, ističe načelnik Stožera Željko Stanec.

www.samobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)