Povodom blagdana sv. Florijana, u srijedu 4. svibnja gradonačelniva Grada Samobora dr.sc. Petra Škrobot ugostila je predstavnike vatrogasaca u samoborskoj Gradskoj vijećnici. Ove godine prijemu su se odazvali predsjednici/zapovjednici 17 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Samobora, kao i predsjednik,zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice grada Samobora.
Pozdravila nas je gradonačelnica Petra Škrobot te nam uz čestitku za Dan svetog Florijana zahvalila na nesebičnom čuvanju sigurnosti, zdravlja i imovine građana. Napomenula je da će Grad Samobor nastaviti ulagati u cjelokupni sustav civilne zaštite kako bi još više podigli sigurnosne standarde u gradu.
Zamjenik gradonačelnice Petar Burić je kao načelnik stožera Civilne zaštite istaknuo kako se nada da se će puno družiti i u budućnosti, ali ne na intervencijama već prilikom društvenih događanja. Rekao je i da ga veseli što sve češće viđa mlađa lica među vatrogascima, što znači da se ne trebamo bojati za budućnost vatrogastva u Samoboru.
Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Koščica zahvalio je na čestitkama i izrazio nadu u nastavak dobre suradnje koju vatrogasci imaju s Gradom Samoborom. Poseban naglasak je stavio na nove izazove s kojima su se vatrogasci suočili u zadnjih nekoliko godina, jer su u pandemiji i prilikom potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji pokazali da su spremni prilagoditi se svim nevoljama na korist općeg dobra.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković rekao je da su vatrogasci najznačajniji dio operativnog sustava Civilne zaštite i to kontinuirano dokazuju. Pohvalio je sve samoborske vatrogasce koji svojim profesionalnim pristupom čuvaju živote i imovinu građana.
Predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava ovom su prilikom upoznali čelnike grada s aktivnostima DVD-a na području Grada te zahvalili na kontinuiranoj potpori od strane Gradske uprave Grada Samobora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)