U samoborskoj gradskoj vijećnici i ove godine, na sam blagdan sv. Florijana, 4. svibnja, gradski čelnici ugostili su predstavnike naših vatrogasaca kako bi im čestitali njihov dan i zahvalili na svemu što čine za sve nas i svoj grad.

Predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željka Koščicu, glavnog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Mladena Žitkovića, tajnika Renata Hribara, predsjednicu DVD-a Klokočevac Snježanu Barbić i predsjednika DVD-a Jarušje Mihaela Babojelića dočekali su zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i viši savjetnik za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Krunoslav Znika, koji su im najprije uputili i izrazili veliku zahvalnost za njihov rad i svekoliko djelovanje u sredinama u kojima žive.

Zamjenik Stanec posebno je istaknuo da bi se svi trebali ugledati na rad vatrogasaca i njihov način funkcioniranja, jer, kako je rekao, tijekom godine obišao je sva vatrogasna društva i za sve njih ima samo riječi pohvale te je uvjeren da je svaka lipa za naše vatrogasce dobro utrošena. Stoga je u ime gradske uprave, koja cijeni njihov rad, marljivost i preciznost, obećao još i veća ulaganja već u narednoj godini.
Predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić naglasio je nezaobilaznu ulogu vatrogasaca u zaštiti i spašavanju ljudskih života i imovine, a jednako tako i u očuvanju tradicije i okupljanja mladih.
Krunoslav Znika im je pak poručio da samo tako nastave te pozvao građane da se uključe ne samo u rad vatrogasaca, već i u sustav Civilne zaštite općenito.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica zahvalio je na potpori i prepoznavanju rada vatrogasaca od strane Grada Samobora, jer, kako je naglasio, vatrogasci su toga itekako svjesni i na tome zahvalni. Koščica se pohvalio i velikim interesom koji građani pokazuju za njihov rad, a istaknuo je i velik porast članstva kod žena, kojih je već sada 1/3, na što su vrlo ponosni.
Zapovjednik Žitković ukratko je pobrojio tek dio događanja i aktivnosti koje će vatrogasci imati ne samo tijekom Mjeseca zaštite od požara, već i one koje će kroz obljetnice, natjecanja, osposobljavanja i usavršavanja provoditi tijekom godine, a javnosti će se dodatno predstaviti i kroz monografiju koja će izaći u svibnju. Sve je to usmjereno prije svega na preventivu i upozorenje građanima na opasnosti od požara u nadolazećoj turističkoj sezoni, problemima u prometu, jer vatrogasci najbolje znaju da opreza nikad nije dosta.

Predsjednici DVD-a Klokočevac i DVD-a Jarušje, koji ove godine slave 60 i 50 godina svoga rada, pohvalili su pak veliku podršku koju uživaju u svojim zajednicama te pozvali sve da im se pridruže na njihovim proslavama.
Više na gradsamobor.hr