U nedjelju, 24. ožujka, u Novom Selu Žumberačkom upriličena je svečana primopredaja vatrogasnog vozila DVD-u Novo Selo. Tom je prilikom gradonačelnica Petra Škrobot uručila ključeve zapovjedniku DVD-a Branku Juratovcu.

Vatrogasno vozilo Ford Ranger 2,2 snage motora 110 kW, namijenjeno je za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima i početne požare na objektima niskog požarnog opterećenja.

Svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnice, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Petar Burić, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Zdenko Jednar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, ujedno i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora Mladen Žitković, kaljski župnik monsinjor Juraj Jerneić te pripadnici DVD-a Novo Selo Žumberačko kao i drugih prijateljskih DVD-ova: Bobovica, Gornja Vas, Grdanjci, Petričko Selo i Molvice kao i PGD Podbočje iz Republike Slovenije, etno grupa Žumberački Uskoci, brojni gosti, uzvanici i sugrađani.

Na samom početku okupljene je pozdravila gradonačelnica Petra Škrobot. „Izrazito mi je drago vidjeti ovdje prisutne vatrogaskinje i vatrogasce, Žumberačke Uskoke i mještane. Za Novo Selo Žumberačko ovo vozilo je od velike važnosti, jer će vatrogascima uvelike olakšati sudjelovanje u intervencijama. Ovo je prilika da vam zahvalim na svemu što radite, ali i na doprinosu našem Samoboru. Uvijek ističem kako su vatrogasci važna karika u našem društvu. Drago mi je što uspješno surađujemo i kroz zajedničke aktivnosti radimo na boljoj budućnosti za vaše mjesto i za cijeli grad Samobor. Sigurna sam da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Živimo u nepredvidivim vremenima i zato je važno osigurati primjerenu opremu i uvjete za rad vatrogascima posebice u udaljenijim mjestima, jer upravo su vatrogasci pokazali koliko su važni za obranu i zaštitu našeg grada od brojnih nepogoda. Djelovanje DVD-a nije samo značajno u žurnim situacijama. Dobrovoljna vatrogasna društva su i dalje središte lokalne zajednice i ponosna sam što sam vidjela kako u Novom Selu Žumberačkom svi zajedno radite za dobrobit svog mjesta, ali i cjelokupne vatrogasne zajednice stoga još jednom zahvaljujem na angažmanu i doprinosu. Nadam se da ćete nastaviti čuvati zajedništvo i motivirati ljude koji su otišli sa Žumberka da se možda i vrate. Sigurna sam da će biti još puno prilika za ovakva druženja i da ćemo napraviti još puno lijepih stvari za ovaj kraj“, poručila je gradonačelnica Škrobot.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek pozdravio je okupljene uime županijskog zapovjednika Darija Kezerića i u svoje osobno ime. Naglasio je kako mu je izrazita čast što može prisustvovati ovakvom svečanom trenutku, a članovima DVD-a Novo Selo Žumberačko poželio je što manje intervencija, a što više prigodnih druženja.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Zdenko Jednar također je srdačno pozdravio prisutne te je zahvalio pripadnicima DVD-a Novo Selo Žumberačko kao i Gradu Samoboru koji je prepoznao potrebe vatrogasaca i osigurao potrebno vozilo. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković u svom je obraćanju zahvalio Gradu što je sudjelovao u nabavi vozila te je istaknuo kako je sada na Vatrogasnoj zajednici da osigura i drugu potrebnu opremu kako bi vatrogasci bili u potpunosti spremni za intervencije. Predsjednik DVD-a Novo Selo Žumberačko Mario Horvat zahvalio je svima na dolasku i poručio kako će se pripadnici DVD-a i dalje spremno odazivati na svaki poziv na intervenciju.

Nakon svečane primopredaje vozila održana je redovna izvještajna skupština DVD-a Novo Selo Žumberačko na kojoj su predstavljena izvješća za prošlu godinu, kao i planovi za predstojeću. Skupštinu je obilježilo i svečano bratimljenje DVD-a Novo Selo Žumberačko sa slovenskim PGD-om Podbočje, čime je uspostavljena uspješna vatrogasna suradnja i izvan naših granica.

www.samobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)