50. obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grdanjci održana je 3. srpnja 2022. godine na igralištu područne škole Grdanjci.

Svetu misu kod kapele Svetog Josipa koju je predvodio vlč. Josip Čulig. Slavlje se nastavilo u 13 sati i to veličanstvenim mimohodom vatrogasnim postrojbi kroz Grdanjce, a službeni dio proslave završio je svečanom Skupštinom DVD-a Grdanjci ispred osnovne škole u 14 sati.

Skupština je počela minutom šutnje za sve preminule vatrogasce i branitelje Republike Hrvatske. Na samom početku Skupštine izvješće o radu 50 godina DVD-a pročitala je tajnica Martina Lukšić, a osim povijesnog presjeka osnutka i tehničkih informacija o počecima djelovanja spomenula je sve aktivnosti u kojima su sudjelovali tijekom pola stoljeća. Zaključak je kako u Grdanjcima leži itekako bogata povijest vatrogastva prožeta brojnim odricanjima i financijskim sredstvima samih članova koji su na taj način iznjeli najveći teret na svojim leđima, ali u posljednje vrijeme mogli su se itekako osloniti na sredstva grada Samobora i Zagrebačke županije zbog čega danas DVD Grdanjci broji 53 člana te 3 vatrogasna vozila.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot spomenula je kako je oba dana sudjelovala u obilježavanju jubilarne obljetnice, zahvalila im na svemu što su učinili za svoju zajednicu i izrazila oduševljenje viđenim u dva dana proslave. Također, posebno je istaknula kako će Grad Samobor nastaviti pružati podršku vatrogascima cijelog grada.

Okupljenima se obratila i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović koja je čestitala DVD-u Grdanjci na svemu što su učinili za svoju, ali i širu zajednicu. Izrazila je ponos što je dio ove svečane Skupštine u ime Zagrebačke županije te podsjetila sve prikupljenje kako mogu apliciriati za sredstva koja Zagrebačka županija izdvaja za vatrogastvo.

Cijela sjednica protekla je u međusobnom razmjenjivanju poklona što i priliči ovakvoj proslavi. Na kraju protokolarnog dijela DVD Grdanjci podijelio je zahvalnice i priznanja svim vatrogasnim društvima s područja Samobora, gostima vatrogascima iz Slovenije te svim sponzorima kojih nije mali broj.

www.radiosamobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)