Vatrogasna zajednica grada Samobora održala je 93. godišnju Skupštinu u Hotelu Lavica. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora u skraćenom izvješću o lanjskom radu rekao je da su prošle godine imali 299 intervencija od kojih je 236 odradila javna postrojba, 26 dobrovoljna društva, a 37 intervencija odrađeno je u zajedništvu. Od toga se 122 intervencije odnose na požare, 98 ih je bilo tehničkog karaktera na objektima, otvorenom prostoru i u prometu, a 71 slučaju radilo se o izvidima ili lažnim dojavama. Tijekom siječnja prošle godine samoborski vatrogasci su djelovali na sedam dislokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji otklanjajući posljedice potresa.

Za pojedina društva i javnu postrojbu nabavljena je razna vatrogasna oprema u ukupnoj vrijednosti od 340 tisuća kuna. Kapitalne donacije u 2021. godini za DVD Samobor, Bregana i Rude bile su vrijedne 522 tisuće kuna, a od vozila u toj godini nabavljena je KIA Sportage za Vatrogasnu zajednicu, Ford Ranger za Javnu vatrogasnu postrojbu donacijom Hrvatske vatrogasne zajednice, Fiat Ducato za DVD Novo Selo Žumberačko donacijom Grada Samobora i Auto cisterna za profesionalne vatrogasce.

U 2021. godini samoborska vatrogasna zajednica raspolagala je s 2 milijuna i 436 tisuća kuna, a utrošena su 2 milijuna i 138 tisuća kuna.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica pred skupštinare stavio svoj mandat na raspolaganje, ali je većina, uz tri suzdržana člana Skupštine, odlučila da i dalje nastavi obnašati tu dužnost.

Na kraju skupštinske sjednice svim samoborskim vatrogascima koji su djelovali na dislokaciji u Sisačko-moslavačkoj županiji dodijeljene su zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice za hrabrost i požrtvovnost, a za njih su ih preuzeli predsjednici njihovih društava.

www.radiosamobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)