Vatrogasna zajednica grada Samobora održala je 3. svibnja 95. redovnu godišnju Skupštinu. Sjednica je započela izvedbom hrvatske i vatrogasne himne u izvedbi Đurđice Pleše Vujice.

Uvodno je okupljene  pozdravio i zaželio im dobrodošlicu predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Zdenko Jednar.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora i Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković podnio je Izvješće o radu Vatrogasne zajednice za 2023. godinu u kojem su navedene brojne aktivnosti koje vatrogasna zajednica provodi na području našeg grada. Vatrogasci, osim sudjelovanja na vatrogasnim intervencijama , sudjeluju i na brojnim događanjima i obilježavanjima u organizaciji Grada Samobora. Istaknuto je i sudjelovanje na brojnim natjecanjima na kojima naši vatrogasci već tradicionalno ostvaruju izvanredne rezultate. Isto tako Vatrogasna zajednica tijekom cijele godine provodi i programe prevencije zaštite od požara kao i programe namijenjene djeci i mladima koji, kako navode, pokazuju da je interes za vatrogasni poziv među mladima uvijek velik.

Tajnik Vatrogasne zajednice Renato Hribar podnio je izvješće o financijskom poslovanju koje je, kao i ostala izvješća o radu jednoglasno prihvaćeno.

Priznanja veznana za suradnju i pomoć u elementarnim nepogodama koje je pogodio Grad Samobor dobile su Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog i Svete Nedelje.

Počasnicu za počesnog predsjednika Vatrogasne zajednice grada Samobora dobio je Željko Koščica.

Nakon skupštine Dobrovoljnim vatrogasnim društvima podijeljena je oprema koju je nabavio Grad Samobor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)