U Rudama je u petak, 10. svibnja, upriličena primopredaja vatrogasnog vozila koje će povećati operativnost DVD-a Rude. Tom je prilikom ključeve vozila zapovjedniku DVD-a Rude Boži Planinčiću uručila gradonačelnica Petra Škrobot.

Zapovjednik DVD-a Rude Božo Planinčić istaknuo je kako se radi o vozilu marke Steyr, snage motora 134.1 kW koje namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima i početne požare na objektima niskog požarnog opterećenja. Vozilo je opremljeno visokotlačnom pumpom te vitlima za brzu navalu sa spremnikom za vodu do 2000 litara.

Gradonačelnica Petra Škrobot poželjela je vatrogascima što manje intervencija naglasivši kako je važno da su spremni i opremljeni za sve moguće situacije u kojima se očekuje njihovo djelovanje, u čemu će sigurno pomoći novo vozilo. Vatrogascima je poželjela puno uspjeha u radu te istaknula kako će Grad Samobor i nadalje ulagati u vatrogastvo kao i u druge projekte značajne za Rude.

Predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl izrazio je zadovoljstvo što su ispunili zadani cilj, a to je nabava novog vozila, tj. zamjena starog vozila novim. „Uz pomoć Grada i Vatrogasne zajednice uspjeli smo kupiti ovo vozilo koje će nam biti od velike koristi, jer je prilagođeno terenu na kojem djelujemo“ – istaknuo je predsjednik DVD-a Ivan Fresl te zahvalio Gradu i Vatrogasnoj zajednici na podršci.

Sve okupljene pozdravio je i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora, Zdenko Jednar zahvalivši Gradu na financijskoj pomoći pri nabavi vozila te poželjevši DVD-u Rude puno uspjeha u daljnjem radu.

Nakon svečane primopredaje vozila zahvalnice za pomoć Gradu Samoboru i Vatrogasnoj zajednici u nabavci vozila uručio je predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl, a zapovjednik Božo Planinčić uručio je zahvalnicu za predan rad predsjedniku Društva Ivanu Freslu. 

Primopredaji vozila su uz članove DVD-a Rude nazočili i predstavnici susjednih vatrogasnih društva Cerje i Manja Vas, a vozilo je uz prigodnu molitvu uz zagovor kod svetog Florijana, blagoslovio velečasni Darko Banfić, župnik Župe svete Barbare iz Ruda. Prije primopredaje vozila održana je sveta misa kod kapele sv. Florijana u Cerju.

www.samobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)