U srijedu 7. veljače 2018. godine, smo u Vatrogasnom domu DVD-a Bobovica održali svečanost uručenja diploma osposobljavanja za zvanje “vatrogasac”. Primilo ju je 64-ero vatrogasaca među kojima je 20-ak posto žena, odnosno djevojaka. To osposobljavanje započelo je još 23. listopada 2017. godine i ukupno je trajalo 74 nastavna sata od kojih se 34 odnose na teorijsku nastavu, a ostali sati na praktičnu na poligonu Javne vatrogasne postrojbe.
8. veljače 2018. godine u Vatrogasnom domu DVD-a Galgovo predali smo diplome za 60 osposobljenih vatrogasaca za zvanje “vatrogasac prve klase”. -To su kandidati koji su 2015. godine stekli zvanje “vatrogasac”, koji nakon najmanje godine dana staža u dobrovoljnom vatrogasnom društvu mogu pristupiti provjeri znanja kako bi se vidjelo mogu li još uspješnije obavljati svoj posao – kaže zapovjednik Vatrogasne zajednice i Javne postrojbe grada Mladen Žitković te objašnjava da se ta provjera znanja sastoji od predavanja i usmenog ispita.
Na dodjeli diploma bili su prisutni pročelnik za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, zamjenik pročelnika za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Krunoslav Znika te predsjednik, zapovjednik i tajnik Zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)