Gradsko natjecanje Vatrogasne zajednice grada Samobora održano je u nedjelju 04. lipnja na vatrogasnom poligonu DVD-a Bobovica. Organizator natjecanja je bila Vatrogasna zajednica Grada Samobora, a domaćin natjecanja DVD Bobovica.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 12 natjecateljskih odjeljenja s ukupno 120 natjecatelja, 60 odraslih i 60 djece, u četiri kategorije ( Muški A, Muški B, djeca muška i djeca ženska).

U kategoriji Muški A osvojena su sljedeća mjesta: 1. DVD Molvice, DVD Rude, DVD Galgovo; u kategoriji Muški B: 1. DVD Petkov Breg i 2. DVD Rude; u kategoriji djeca muška od 6 – 12 godina: 1. DVD Molvice, 2. Pavučnjak, 3. Bobovica; u kategoriji djeca ženska od 6 – 12 godina: 1. DVD Bobovica.

Natjecateljske ekipe dječaka DVD-a Molvica, Pavučnjaka i Bobovice, te ekipa djevojčica svojim rezultatima stekli su pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju, koje će se održati ove godine.

U provođenju natjecanja sudjelovalo je 16 sudaca i 15 tehničkih osoba zaduženih za poslove pripreme i provođenja natjecanja.

Na svečanosti zatvaranja, koja je održana po završetku natjecanja, nakon prijavka zapovjednika Mladena Žitkovića izaslaniku gradonačelnika Krunoslavu Zniki, podijeljena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a najboljim natjecateljima pehari i medalje.

Sve natjecatelje , voditelje ekipa, suce, tehničko osoblje i gledatelje u ime Grada Samobora pozdravio je viši savjetnik za civilnu zaštitu i vatrogastvo Krunoslav Znika, te ispred Vatrogasne zajednice Grada Samobora predsjednik Željko Koščica.