U Galeriji Prica promovirana je monografija Vatrogasne zajednice grada Samobora. U njoj je sadržana 90 godina duga povijest Vatrogasne zajednice pa nosi naziv “Od Vatrogasne župe Samobor do Vatrogasne zajednice grada Samobora 1929.-2017.”

Autori monografije su Diana Koller i počasni tajnik Vatrogasne zajednice Boris Bogolin.

Uvodno je sve pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice, Željko Koščica izrazivši zadovoljstvo što je monografija ugledala svjetlo dana dok je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Mladen Žitković govorio o važnosti i vrijednosti Vatrogasne zajednice, brojnim ljudima koji su kroz nju prošli tijekom 90 godina duge povijesti te se naposljetku zahvalio autorima što su uspjeli slojevito i autentično prikazati bogatu tradiciju i povijest Vatrogasne župe i zajednice.

“Prva je to monografija o samoborskoj Vatrogasnoj zajednici, a osim o povijesti vatrogastva ova monografija govori i brojnim drugim važnim ulogama vatrogasaca koje nisu vezane isključivo za gašenje požara, a to su prosvjetiteljska i društvena uloga. Govori i o dobrobiti, humanosti i organiziranosti samoborskih vatrogasaca – istaknula je autorica Diana Koller, zahvalivši svima koji su doprinijeli da se prikupi što više podataka i fotografija, koje svjedoče o radu Vatrogasne zajednice.

Sve prisutne su pozdravili te im na monografiji čestitali potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Za grafički dizajn monografije i pripremu za tisak zaslužan je Samoborski glasnik d.o.o.
Vlasnik Robert Škiljan.