Ispred zgrade Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora, na području nekadašnje vojarne, održana je danas svečana primopredaja vatrogasne auto cisterne samoborskim vatrogascima, vrijedne više od milijun i 800 tisuća kuna. Ključeve novog vozila zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe naše grada, Mladenu Žitkoviću predao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasivši kako su samoborski vatrogasci ponos grada Samobora te je obećao, bude li ova gradska vlast i dalje na čelu grada, da će vatrogasci u budućnosti dobiti i potrebne auto ljestve.

Sve nazočne pozdravio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora, Mladen Žitković naglasivši kako je za vatrogasce novo moderno vozilo s cisternom i svom potrebnom opremom od velike važnosti jer će povećati njihovu operativnost. Zahvalio je Mladen Žitković nazočnim predstavnicima Grada, Željku Stanecu i Sanji Horvat Iveković, što su svih proteklih 12 godina kontinuirano ulagali u vatrogastvo, od uređenja novog prostora, preko potrebne opreme do vozila.

“Grad je ulaganjem u vatrogastvo izvršio svoju obvezu, jer ulaganjem u vatrogastvo i općenito sustav civilne zaštite ulažemo u sigurnost naših građana i njihove imovne. Prepoznali smo vrijednost vatrogastva i zato smo kontinuirano ulagali u taj sustav s ciljem njegova unaprjeđenja i u tome smo uspjeli” – dodao je Željko Stanec.

“Slušali smo potrebe vatrogasaca tijekom proteklih 12 godina i veći dio smo uspjeli realizirati. Dobili ste nove prostore kakve zaslužujete, a sada je stiglo i ovo vrijedno vozilom, a nadam se ostanemo li na vlasti, da ćete dobiti i potrebne auto ljestve” – poručio je Željko Stanec i zahvalio vatrogascima na svemu što čine za sigurnost građana i zaštitu njihove imovine.

U ime Vatrogasne zajednice grada Samobora sve je pozdravio i Gradu na ulaganju u vatrogastvo zahvalio predsjednik Željko Koščica. Kazao je kako su ove godine za potrebe samoborskog vatrogastva nabavljena 4 vozila među kojima je ovo najvrjednije te najavio kako se Vatrogasna zajednica na županijskom nivou izborila i za pick – up vozilo koje u Samobor stiže u lipnju.

Na kraju svečanosti zapovjednik JVP grada Samobora, Mladen Žitković uručio je zamjenici gradonačelnika Sanji Horvat Iveković u ime vatrogasaca zahvalnicu Gradu Samoboru.

Svečanosti primopredaje vozila nazočili su i predstavnici DVD-a Samobora, Bregane, Galgova, Grdanjaca i Ruda.

www.radiosamobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)