Iz slovenske Litije u Grdanjce je stiglo rabljeno vatrogasno terensko vozilo vrijedno 100.000 kuna, za koje su sredstva osigurali Vatrogasna zajednica Grada Samobora i Grad Samobor. Iako nije novo, vozilo je potpuno opremljeno upravo za brdski teren, na kojem članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grdanjci najčešće i moraju intervenirati, i koje će im uvelike olakšati i ubrzati obavljanje dužnosti u svim situacijama.

Svečanosti primopredaje vozila ispred prostorija DVD-a Grdanjci u ponedjeljak, 26. travnja, uz članove društva i predstavnike susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava, nazočili su i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, koji je predao ključeve predsjedniku DVD-a Damiru Svinjariću, zatim zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Mladen Žitković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo razvoj i projekte EU Marinko Džepina te njegov zamjenik Krunoslav Znika.

Predsjednik DVD-a Damir Svinjarić zahvalio je svima koji su sudjelovali u nabavi ovog vozila, jer su prepoznali potrebe društva i tako osigurali njegov bolji rad i veću sigurnost svim stanovnicima ovoga kraja.

Vatrogascima se obratio predsjednik VZG-a Željko Koščica, izrazivši zadovoljstvo ovom nabavom, jer DVD u Grdanjcima raste i ima sve više mladih članova koji će sada moći još više naučiti.

Svoje Grdanjčane pozdravila je potom zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, zahvalivši im na svemu što čine za svoj kraj. Njezin kolega i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Željko Stanec ponovio je kako su i ovo vozilo vatrogasci svojim djelovanjem zaslužili, jer su vatrogasci Grdanjaca prvi na crti obrane i od poplava koje su se događale prošlih godina, a na gradskoj upravi je da i dalje prati njihove potrebe.

Vozilo je blagoslovio vlč. Josip Čulig, prvi ga je isprobao zapovjednik DVD-a Grdanjci Tomislav Horvat, nakon čega je uslijedilo razgledavanje vozila i opreme te uručenje zahvalnica čelnicima Vatrogasne zajednice i Grada Samobora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)