Višegodišnji trud oko nabave novog navalnog vatrogasnog vozila za Dobrovoljno vatrogasno društvo Rude okončan je u subotu, 27. veljače, kada je u Rudama održana svečana primopredaja ključeva za vozilo vrijedno 1,5 milijuna kuna, koje su Grad Samobor i Vatrogasna zajednica Grada Samobora izdvojili za ovo kapitalno ulaganje u samoborsko vatrogastvo.

Ispred Vatrogasnog doma u Rudama okupili su se vatrogasci, predstavnici Mjesnog odbora Rude i okolnih mjesta, OŠ Rude, KUD-a Oštrc, Rukometnog kluba Rudar, tvrtke Flammifer, koja je opremala vozilo, te drugi poznati Rudari, koji su dočekali zamjenike gradonačelnika Sanju Horvat Iveković i Željka Stanca, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora i svojeg sumještanina Željka Koščicu, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora Mladena Žitkovića i ostale gradske dužnosnike i goste, u čijem su prisustvu ključevi vozila predani čelnicima DVD-a.

Nazočnima se najprije obratio predsjednik DVD-a Rude Ivan Fresl, koji je naglasio kako je kupnjom ovog vozila, u koje je ugrađena najnovija tehnologija, visoko podignut standard za potrebe vatrogastva ovoga kraja te uputio zahvale gradskim čelnicima i VZG-u Grada Samobora.

S puno emocija svojim kolegama vatrogascima i Rudarima obratio se i predsjednik samoborskog VZG-a Željko Koščica. Kako je rekao, ovim trećim vozilom zaokružena su za sada i kapitalna ulaganja za DVD Rude, a nakon svih problema oko njegove nabave svi mogu biti zadovoljni, jer se radi o specifičnom vozilu opremljenom za brdska područja, što će uvelike doprinijeti sigurnosti svih mještana.

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec istaknuo je kako je dužnost Grada unapređivati i vatrogastvo, a posebno je zahvalio Koščici i svim Rudarima, koji su se i u ovoj prilici iskazali te bili ustrajni u naumu da svojim vatrogascima osiguraju što bolju opremu za rad.

Novo vatrogasno vozilo blagoslovio je uz prigodnu molitvu župnik Darko Banfić, nakon čega je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec ključeve vozila uručio predsjedniku DVD-a Rude Ivanu Freslu, koji ih je potom predao vozaču i zapovjedniku rudarskih vatrogasaca Boži Planinčiću.

Uslijedilo je uručenje prigodnih priznanja čelnicima VZG-a i Grada Samobora, razgledavanje vozila i njegove opreme, a zatim i promotivna vožnja za zamjenike gradonačelnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)