Ispred doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Klokočevcu u subotu, 10. travnja, održana je prigodna svečanost primopredaje novog vatrogasnog kombi vozila istoimenom društvu, koje je pak svoje dosadašnje vozilo darovalo lokalnom nogometnom klubu.

Nazočne članove društva i goste s veseljem je pozdravila predsjednica DVD-a Klokočevac Snježana Barbić, nakon koje se svojim vatrogascima obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica, koji je istaknuo kako je ovo četvrto vozilo nabavljeno unutar godinu dana za potrebe samoborskog vatrogastva. Vrijednost ovih vozila, koja iznosi oko 4 milijuna kuna, rekao je Koščica, puno je manja od svega što vatrogasci svojim djelima čine za zajednicu u cjelini, jer oni su tu za sve što treba i pomažu u svim situacijama.

Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec još jednom je naglasio neizostavnu i važnu ulogu vatrogasaca, od kojih je kao načelnik Stožera civilne zaštite puno i naučio u nedavnim krizama; od požara, poplava, potresa, a sada i u vrijeme koronakrize, pa im stoga ovo vozilo nije dar, nego tek zasluženi dio obnove osnovne opreme za njihove potrebe.

Svečanosti su, uz domaće vatrogasce i goste iz obližnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava, nazočili i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Mladen Žitković, tajnik VZG-a Grada Samobora Renato Hribar, zamjenik pročelnika gradskog Odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Krunoslav Znika, predsjednica MO Klokočevec Dragica Kos, te predsjednik NK Klokočevec Krunoslav Vrbančić i drugi uzvanici.

Novo vozilo blagoslovio je župnik Josip Čulig, a nakon primopredaje ključeva vozila predsjednica DVD-a uručila je prigodna priznanja čelnicima Vatrogasne zajednice i Grada. Zapovjednik DVD-a Silvio Kumerički odmah je isprobao novi kombi i sa zadovoljstvom potvrdio da, zlu ne trebalo i nedajbože, može odmah na teren.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)