Svečana primopredaja vozila DVD-u Pavučnjak održana je prošle subote kad je gradonačelnica Petra Škrobot uručila ključeve zapovjedniku DVD-a Pavučnjak Viktoru Šolčiću. Svečanoj primopredaji prisustvovali su i zamjenik gradonačelnice, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora, Petar Burić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Zdenko Jednar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, ujedno i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora Mladen Žitković, župnik u Župi svetog Josipa radnika u Klinča Selima i Zdenčini, velečasni Juraj Oštarjaš, pripadnici DVD-a Pavučnjak kao i drugih prijateljskih DVD-ova, članovi Udruge umirovljenika te drugi uzvanici i gosti.

– Čast mi je što sam danas s vama u ovako važnom trenutku i što imam priliku dodijeliti vam ovo vrijedno vozilo koje će, sigurna sam, uvelike olakšati sudjelovanja u intervencijama. Vaš je doprinos nemjerljiv, čemu smo mogli svjedočiti i prošlog ljeta prilikom velikog nevremena koje je pogodilo Samobor. Ovakvih će neprilika u budućnosti biti još i više, stoga je iznimno važno da svi budemo spremni kako bismo mogli reagirati na vrijeme. Dobra opremljenost je tada ključna, pogotovo u lokalnim vatrogasnim društvima koja prva izlaze na teren. Djelovanje DVD-a nije samo značajno u žurnim situacijama. Vi ste ovdje središte lokalne zajednice i ponosna sam što mogu vidjeti kako radite zajedno za dobrobit svog mjesta, ali i cjelokupne vatrogasne zajednice stoga vam zahvaljujem na vašem angažmanu i doprinosu. Mi ćemo se truditi da vam budemo podrška i da vam što više olakšamo. Grad Samobor će nastaviti podupirati rad Vatrogasne zajednice i ulagati u opremu i osposobljavanje vatrogasaca kako bi svi naši sugrađani bili sigurni – poručila je gradonačelnica Škrobot.

Zamjenik gradonačelnice Petar Burić zahvalio je svim vatrogascima na predanom radu i velikom trudu te poželio da im uručeno vozilo služi još dugo, ali da intervencija ipak bude što manje te najavio da će se I dalje raditi na tome da se vatrogascima osigura najbolje uvjete za rad“.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Zdenko Jednar naglasio je kako vjeruje da će i u budućnosti suradnja Vatrogasne zajednice i Grada Samobora biti na visokoj razini kao I da će biti partneri u brojnim projektima koji im predstoje. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Mladen Žitković, kao i predsjednik DVD-a Pavučnjak Zlatko Šolčić zahvalili su svim vatrogascima što odgovorno i spremno izvršavaju svoje zadatke te se uvijek stave na raspolaganje kad je potrebno pomoći.

Nakon svečane primopredaje vozila održana je redovna izvještajna skupština DVD-a Pavučnjak na kojoj su predstavljena izvješća za prošlu godinu, a gradonačelnica Škrobot tom je prilikom dodijelila medalje najmlađima, djeci koja su sudjelovala na vatrogasnim natjecanjima.

www.radiosamobor.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)