U nedjelju, 10. rujna, u Gornjoj Vasi upriličena je svečana primopredaja vatrogasnog vozila DVD-u Gornja Vas.

Vatrogasno vozilo Mazda BT-50 opremljeno je dizel motorom od 2500 cm ³ i snage motora 105 KW, s obje pogonske osovine. Ima ukupno 5 sjedećih mjesta i nadogradnju za opremu smještenu ispod cerade. U vozilo je ugrađen viskotlačni modul ORTZEN 250 sa integriranim spremnikom vode od 250 litara i 15 litara pjenila. Pumpa ima protok vode 25 litara u minuti s maksimalnim tlakom od 250 bara te ima brzonavalno vitlo dužine 100 m.

Vozilo je namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima i početne požare na objektima niskog požarnog opterećenja.

Gradonačelnica Petra Škrobot uime Grada Samobora uručila je ključeve vatrogasnog vozila zapovjedniku DVD-a Gornja Vas Alanu Šintiću.

Svečanosti su nazočili njen zamjenik, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Petar Burić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, ujedno i zapovjednik JVP Grada Samobora Mladen Žitković, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Renato Hribar, kaljski župnik monsinjor Juraj Jerneić te pripadnici DVD-a Gornja Vas kao i drugih prijateljskih DVD-ova – Rude, Cerje, Grdanjci, Novo Selo te Petričko Selo, brojni gosti, uzvanici i sugrađani.

Nabava ovog vozila namijenjenog gašenju požara na otvorenom od velike je važnosti za lokalnu zajednicu jer DVD Gornja Vas pokriva zahtjevno brdovito žumberačko područje na kojem su intervencije veoma izazovne.

Zamjenik gradonačelnice, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora, Petar Burić naglasio je kako je važno da vatrogasna zaštita na lokalnoj razini bude primjerena jer je u slučaju požara, ali i drugih opasnosti pravovremena i kvalitetna reakcija odlučujući čimbenik u spašavanju života i imovine. Zaželio je svim pripadnicima DVD-a Gornja Vas sreću u budućim intervencijama uz nadu da će ih ipak biti što manje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica zahvalio je Gradu Samoboru i naglasio kako je zadovoljan što su potrebe vatrogasaca prepoznate i što su osigurana sredstva za nabavu potrebne opreme.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora i zapovjednik JVP Grada Samobora Mladen Žitković napomenuo je kako će pripadnicima DVD-a Gornja Vas ovo vozilo puno pomoći u njihovom djelovanju na zahtjevnom terenu. ”Zahvaljujem gradonačelnici što vodi brigu o opremanju vatrogasaca i nadam se da ćemo i u budućnosti ovako dobro surađivati”, poručio je Mladen Žitković.

Zapovjednik DVD-a Gornja Vas Alan Šintić zaželio je dobrodošlicu okupljenima i naglasio kako je ovo velik dan za cijelu zajednicu jer je nabavom ovog vozila protupožarna zaštita podignuta na višu, djelotvorniju i efikasniju razinu.

Grad Samobor nastavlja ulagati u vatrogastvo kako bi svi naši sugrađani mogli biti mirni i sigurni a upravo je prevencija uvijek najbolje rješenje.

www.gradsamobor.hr

,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)